top of page

Makineri mbushese Bag-in-Box

Modeli BB12
Thjeshtësia: Makina e ndërtuar tërësisht në çelik inox me sipërfaqe mbështetëse të rregullueshme dhe të përjashtueshme. Eshtë e pajisur me 4 këmbë të rregullueshme për instalim në një stol mbështetës (një karrocë çelik mund të shtohet sipas kërkesës). Nuk kërkon ndonjë furnizim pneumatik (përveç në rastin e sistemit opsional të vakumit). Eshtë zgjidhja ideale për kompanitë me vëllime të vogla prodhimi. Cikli i mbushjes kryhet automatikisht: Fillimi, Mbushja; Ndal. Operatori zgjedh formatin dhe manovron pincat për të nxjerrë dhe futur kapakun, duke ndjekur procesin e mbushjes në ekran. Paneli i kontrollit kontrollon ndezjen dhe fikjen e një pompë të jashtme (e disponueshme në kombinim me pompën centrifugale ENOS 20 dhe pompën volumetrike EURO 20). Një valvul impulsiv lejon injeksion manual të gazit inert në fund të ciklit. Funksioni i vakumit është i disponueshëm si opsion dhe kërkon lidhje me një qark pneumatik 6 bar. Versioni për lëngjet e frutave parashikon instalimin standard të një sensori të rrjedhës së çelikut të pandryshkshëm, i përshtatshëm për kalimin e lëngjeve të filtruar dhe jo të trashë deri në 110C °. Sipas kërkesës është e mundur pajisja e makinës me një rezervuar akumulimi për t'u lidhur me një impiant pasterizimi.
Saktësia: Paneli elektronik lejon kalibrimin e instrumentit me një përsëritje të vëllimeve të mbushura me një gabim prej 0.5%.


Modeli BB20
Thjeshtësia: makina kryen automatikisht ciklin e mbushjes: bosh; mbushje; ndalje; injeksion azoti. Operatori zgjedh formatin dhe manovron pincat për të nxjerrë dhe futur kapakun, duke ndjekur ecurinë e fazave të ndryshme në ekran. Ndryshimi i formatit është i menjëhershëm: duhet vetëm të fusë kapacitetin e dëshiruar. Versioni për lëngjet e frutave parashikon instalimin e një sensori të rrjedhës induktive, me një trup çeliku të pandryshkshëm, të përshtatshëm për lëngje të trashë, me pjesë të ngurta, në temperatura deri 110C °. Janë siguruar pajisje specifike për lidhjen e mbushësit me pasterizuesit: depozitat e magazinimit dhe përqendrimit me sonda niveli; çantë e kontrollit të temperaturës së hyrjes në qese). Një pompë vëllimore vet-mbushëse me vidë gome EPDM është instaluar si standard: shpejtësi e lartë e rrjedhjes; mundësia e mbushjes së barërave nga çdo enë; rrjedhje e qendrueshme; valvul by-pass kundër presionit; valvula totale e kullimit për zbrazjen e qarkut të mbushjes.

bottom of page