top of page
< Back

Hidropresa

Hidropresa i përket gamës së produkteve të përshtatshme për shtypje të ftohtë për përpunimin e rrushit, mollëve, shegëve, manave, frutave në përgjithësi dhe disa perimeve, për të përftuar me lehtësi dhe shpejt verë, lëngje, musht etj.

Në disa rajone përdoret gjithashtu për përgatitjen e veçantë të disa perimeve që do të ruhen në kavanoza.

Funksionon në një mënyrë të thjeshtë: në të vërtetë, ai përdor vetëm presionin e ujit; kjo futet brenda një membrane gome natyrale e cila, duke u fryrë, shtrydh frutat në muret e një kafazi të shpuar në një mënyrë uniforme; një filtër pëlhure i furnizuar lejon që lëngu të shpëtojë pa rrezikun e bllokimit të vrimave.

Çdo spërkatje gjatë fazës së përpunimit përmbahet në qesen e furnizuar. Për më tepër, ky lloj përpunimi ruan të gjitha karakteristikat dhe vetitë natyrore, ushqyese, fizike dhe antioksiduese të frutave. Kafazi është bërë prej çeliku inox, ashtu si të gjitha pjesët e brendshme të makinës.

Kapaku dhe baza, nga ana tjetër, janë në alumin të fortë dhe rezistent të trajtuar për ta bërë atë të përshtatshëm për kontakt me ushqimin. Montimi i presionit mbrohet nga një valvul sigurie i kalibruar 3 bar.

Versionet:
Hidroprese 20 lit

Hidroprese 80 lit

Hidroprese 160 lit

Hidroprese 40 lit

Hidropresa
bottom of page