top of page

Distilator bakri Hobby

Kazani i distilimit të frutave është i projektuar për të bërë raki në shtëpi. Përmes procesit të distilimit, një distilim alkoolik merret nga fermentimi alkoolik i pureve të frutave (kumbulla, dardha, kajsi, rrush, etj.). Kazani i distilimit ende përbëhet nga një kazan bakri në të cilin aplikohet nxehtësia që mundëson avullimin e alkoolit, një ftohës në të cilin alkooli është i kondensuar dhe një tub lidhës që lidh të dy enët.
Të gjitha pjesët e vazos së distilimit akoma që bien në kontakt me distilimin alkoolik gjatë procesit të distilimit janë bërë prej bakri të pastër. Gjatë procesit të distilimit, bakri lidhet dmth neutralizon një pjesë të madhe të acidit dhe papastërtive të tjera kimike që krijohen gjatë vetë fermentimit ose distilimit të frutave.
Kazani i distilimit të rakisë me madhësi të vogël ende përbëhet nga një furrë, me një kazan të montuar, në krye të së cilës vendoset një kapak dhe fiksohet me një shul. Kaldaja lidhet me një ftohës nga një tub lidhës i quajtur një krah lyne. Ftohësi ka një spiral kondensator me avuj alkooli që kalon përmes. Tubi lidhës fiksohet me anë të nyjeve bashkuese në kazan dhe ftohës. Një fiksim i lidhur me boshtin horizontal transferon rrotullimin në boshtin vertikal me ingranazhe. Një mikser është bashkangjitur në boshtin vertikal.

Keta distilatore gjenden ne kapacitetet 1 lit, 10 lit dhe 30 lit.

bottom of page